Dierenapotheek Medpets naar nieuw dc
Bouw & Vastgoed 03.06.2021 | Branchenieuws

Dierenapotheek Medpets naar nieuw dc

Dierenapotheek Medpets betrekt een nieuw distributiecentrum op Borchwerf II in Roosendaal. Drie jaar na de bouw van het vorige warehouse is de webwinkel alweer toe aan een nieuwe locatie. 

Medpets verkoopt supplementen, voeding, medicijnen en andere dierbenodigdheden. Naast Nederland en België is het actief in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. De afgelopen jaren groeide Medpets hard. Een nieuw dc is daarom hard nodig. 

Het nieuwe pand is 11.000 vierkante meter groot en telt 14 laaddocks. De extra ruimte biedt Medpets de mogelijkheid om meer producten direct uit voorraad te leveren. Er is capaciteit voor het verwerken van 20.000 pakketten per dag. 

Opbouw totaaloplossing medpets.jpg
De opbouw van de nieuwe totaaloplossing

Magazijninrichter Vanas plaatst er een rollenbaansysteem met twee dozenopzetters en labelmachines. Wanneer de dozen gesloten zijn worden ze voorzien van een verzendetiket en gesorteerd op een sorter van Vanas. De automatisering moet de productiviteit verhogen en de foutgevoeligheid in het magazijn verminderen. Door de dozenopzetters en -sluiters kan bovendien worden bespaard op verpakkingsmateriaal. 

Medpets verwacht nog deze zomer operationeel te zijn in het nieuwe dc. 


Plaats een reactie (0)

Reageren