​DHL wil robotisering in dc’s versnellen met nieuw platform

Logistiekprofs op 26 juni 2020 | 2 minuten leestijd

DHL Supply Chain heeft samen met fulfilment- en AI-specialist Blue Yonder een nieuw softwareplatform ontwikkeld voor de integratie van magazijnrobots. Het ‘plug & play’ platform heeft DHL naar eigen zeggen een tijdsbesparing van 60 procent opgeleverd bij het ‘onboarden’ van magazijnrobots. 

DHL Supply Chain heeft meer dan tweeduizend operationele sites en ondervindt daar hoe kostbaar en complex de integratie van nieuwe robots is. Zeker wanneer het verschillende typen robots of leveranciers betreft, is de integratie in bestaande systemen een tijdrovende klus. 

Met het nieuwe softwareplatform, dat is gebouwd op Microsft Azure, kan DHL Supply Chain afzonderlijke technologieën aan elkaar verbinden. DHL Supply Chain heeft het softwareplatform getest op een faciliteit in Madrid, waar het robotica van 6 River Systems inzet. Het platform van Blue Yonder leverde DHL naar verluidt een tijdsbesparing van 60 procent op. DHL Supply Chain verwacht dat dit uiteindelijk kan oplopen naar een tijdsbesparing van 90 procent.

Het ‘plug & play’ platform versnelt de integratie van een robotsysteem in een warehousemanagementsysteem. Dat geeft klanten naast een tijdsbesparing ook meer flexibiliteit bij het selecteren en integreren van verschillende leveranciers in één systeem. Dat kan met name nuttig zijn tijdens het piekseizoen, aldus Girish Rishi, CEO van Blue Yonder. “Een bedrijf kan robotica tijdelijk inzetten om personeel te ondersteunen en de capaciteit te vergroten.”

Gerelateerde artikelen