DHL Supply Chain schaft 5000 extra AMR’s aan

Logistiekprofs op 15 mei 2023 | 2 minuten leestijd

DHL Supply Chain gaat nog eens 5000 autonome mobiele robots (AMR’s) van Locus Robotics in gebruik nemen. De logistiek dienstverlener werkt al langer samen met de Amerikaanse robotleverancier die flink aan de weg timmert in Europa. De afgelopen jaren zijn al meer dan 250 miljoen artikelen gepickt die met de robots van Locus Robotics zijn getransporteerd door de magazijnen van DHL Supply Chain.

De nieuwe overeenkomst is de grootste deal voor autonome mobiele robots in de logistieke sector. De 5000 nieuwe robots worden wereldwijd ingezet in de magazijnen en distributiecentra van DHL Supply Chain, waarin orderpicking plaatsvindt voor uiteenlopende klanten in e-commerce, retail, farmacie en healthcare.

De logistiek dienstverlener is dankzij de robots in staat om de productiviteit van werknemers en de kwaliteit van zendingen te verbeteren, terwijl de snelheid en efficiëntie verder toeneemt.

Schaalbaar

“Een idee is pas een goed idee als het schaalbaar is”, zegt Oscar de Bok, ceo van DHL Supply Chain. “De flexibiliteit en schaalbaarheid van de Locus-oplossing heeft ons geholpen om te voldoen aan de veranderende eisen in e-commerce en onze klanten een nog betere ervaring te bieden.”

“De toevoeging van autonome mobiele robots van Locus Robotics aan ons netwerk is een belangrijke mijlpaal in ons digitaliseringstraject”, zegt Markus Voss, cio en coo van DHL Supply Chain. “Door geavanceerde robotica en data intelligence te gebruiken, kunnen we onze operationele efficiëntie verder verbeteren en onze orders sneller verwerken.”

DHL heeft nu meer dan 250 miljoen eenheden gepickt met de LocusONE-oplossing. De implementatie van de nieuwe LocusBots zal naar verwachting tegen het einde van het jaar volledig zijn geïntegreerd in de activiteiten van DHL Supply Chain.

Gerelateerde artikelen