DHL Supply Chain betrekt nieuw distributiecentrum

Logistiekprofs op 11 October 2017

DHL Supply Chain heeft in Nieuwegein een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. In het nieuwe dc, bedoeld voor het bedienen van bedrijven in automotive en technologie, wil DHL Supply Chain robotica gaan toepassen. 

Het nieuwe distributiecentrum beslaat een oppervlakte van 23.000 vierkante meter en huisvest de activiteiten die DHL Supply Chain op de oude locatie in Utrecht uitvoerde. Het nieuwe magazijn biedt meer ruimte en is moderner dan in Utrecht. DHL levert er onder meer remschijven en andere toebehoren van ABS en verzorgt de levering van originele Volvo onderdelen en accessoires aan Volvo dealers. Die uitlevering is deels vooraf planbaar en dient voor een ander deel met spoed op dezelfde dag te gebeuren.

Testen met robotica

“Met dit state-of-the-art pand kunnen we onze klanten nóg beter bedienen en tegelijkertijd onze groeiambitie verder gestalte geven”, zegt Jan-Willem de Jong, Business Unit Director Technology & Automotive van DHL Supply Benelux. “Op deze site in Nieuwegein kunnen we meegroeien met klanten, nieuwe klanten laten starten en vernieuwende oplossingen inzetten. Zo gaan we de komende maanden testen met robotica wat het werk weer verder kan professionaliseren.” 

Het nieuwe pand biedt ruimte aan tweehonderd medewerkers. Het warehouse is ontwikkeld door Prologis en wordt geleased door DHL. Met deze uitbreiding komt het portfolio van Prologis in Utrecht op ruim 100.000 vierkante meter.

Redactie LogistiekProfs