DHL plaatst XXL-sorteercentrum in Zaltbommel

Logistiekprofs op 1 July 2022

Vervoerder DHL plaatst in Zaltbommel een sorteercentrum voor online bestellingen in Nederland. Met de bouw van het logistiek centrum is 84 miljoen euro gemoeid. 

Nog deze maand wordt gestart met de bouw van het centrum, bevestigt het bedrijf nadat het Financieel Dagblad vorige week berichtte over de plannen van DHL. De pakketmarkt zit nog altijd in de lift en de nieuwe locatie is nodig om die groei te faciliteren.

Half miljoen pakketten per dag

Op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel heeft DHL een kavel met een oppervlakte van 90.000 vierkante meter weten te strikken. De pakketvervoerder spreekt zelf van het ‘grootste sorteercentrum voor e-commerce in Nederland’. Per dag wil DHL 500.000 pakketten op de nieuwe locatie verwerken. Het sorteercentrum stelt leveranciers in staat om hun pakketten zo laat mogelijk aan te leveren. Vanuit Zaltbommel worden de pakketten vervolgens naar 150 depots binnen Nederland gebracht. 

Duurzaamheid

De zonnepanelen op het dak van de locatie moeten DHL van stroom voorzien. Geheel in lijn met de ambitie van DHL om in 2050 emissievrij te bezorgen, plaatst het elektrische oplaadpunten bij het sorteercentrum. Hier kunnen elektrische bestelauto’s en vrachtwagens worden opgeladen. 

DHL telt momenteel vijftien sorteercentra in Nederland. Daarnaast heeft het 150 lokale depots. Voor dit jaar staat ook een nieuw sorteercentrum in Amsterdam op de planning. 

Internationaal fulfilmentplatform

Vorige week maakte DHL de komst van een internationaal fulfilmentplatform bekend. Webwinkeliers die willen uitbreiden naar andere markten, kunnen dat via één platform regelen. Het fulfilmentplatform van DHL geeft hen toegang tot een internationaal netwerk van fulfilmentcentra en geïntegreerde DHL-services, waardoor re-integratie bij het aanboren van nieuwe markten volgens DHL niet meer nodig is.