DHL Parcel start met bouw nieuw sorteercentrum
04.10.2017 | Branchenieuws

DHL Parcel start met bouw nieuw sorteercentrum

DHL is dinsdag gestart met de bouw van een nieuw soortercentrum in Amsterdam. Het DHL Parcel vervangt de huidige DHL terminal op hetzelfde bedrijventerrein. 

DHL investeert 35 miljoen euro in de bouw en inrichting van het nieuwe pand. Met het nieuwe centrum op bedrijventerrein Aan de Stegge Twello breidt DHL de sorteercapaciteit uit. De installatie, geleverd door Vanderlande Industries, heeft een capaciteit van 12.500 pakketten per uur. Meer dan zeshonderd medewerkers zullen betrokken zijn bij de aan- en afvoer en bezorging van pakketten. 

Het pand op de Kaapstadweg gooit hoge ogen op het gebied van duurzaamheid. Zo zal het bij oplevering de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen ontvangen. Het pand voorziet door de installatie van 3.800 zonnepanelen voor 80 procent in zijn eigen elektriciteit. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de grote windturbines die praktisch naast het pand staan. Het gebouw wordt voorbereid op het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s. 

De nieuwbouw van Amsterdam is de eerste in een reeks die de komende jaren zal plaatsvinden. "Investeringen die nodig zijn om de groei in goede banen te leiden en die tevens bedoeld zijn om het serviceniveau uit te breiden", stelt DHL. De afgelopen twee jaar is er al voor 30 miljoen euro geïnvesteerd en de komende drie jaar zal dat bedrag de 60 miljoen overschrijden. Recent werd 10 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de vloot met vierhonderd woonwijkvriendelijke kleinere bestelauto’s, waaronder honderd elektrische. Verder betreffen de investeringen onder meer de fysieke uitbreiding van het netwerk, meer verzendservices en IT-innovaties.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren