DHL Parcel en bpost worden ‘De Benelux bezorgers’

Logistiekprofs op 30 mei 2018 | 2 minuten leestijd

DHL Parcel en bpost gaan samenwerken onder de naam ‘De Benelux bezorgers’. Belgische consumenten die in de avond een bestelling plaatsen bij een Nederlandse webshop krijgen hun bestelling de volgende dag al geleverd, en vice versa.  

Crossborder e-commerce stimuleren

Door de handen ineen te slaan onder de noemer ‘De Benelux Bezogers’ willen DHL en bpost crossborder e-commerce verder stimuleren. De niet-exclusieve samenwerking omvat aanlevering, sortering, uitlevering en het retourneren van online bestellingen.

In een persbericht stelt Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux: “Door de samenwerking tussen bpost en DHL komt een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar voor Nederlandse webwinkels en wordt cross-border bestellen, ontvangen en retourneren makkelijker.” 

Next day delivery

Dit houdt in dat Belgische consumenten die bij een Nederlandse webshop een bestelling plaatsen next day delivery genieten. Zij kunnen de volgende dag een bezorger van bpost aan de deur verwachten. Omgekeerd kan de Nederlandse webshopper al langer terecht bij de Belgische online winkels om het de volgende dag met DHL afgeleverd te krijgen. 

Vereenvoudigen retourzendingen

DHL Parcel en bpost zien de eenvoud van retourzendingen als één van de grote voordelen van de samenwerking. Terugsturen van Nederland naar België en omgekeerd is volgens de partijen net zo eenvoudig als bij binnenlandse bestellingen. De pakketvervoerders beschikken gezamenlijk over meer dan 4.400 servicepunten; ruim 1.900 in Nederland en 2.500 in België.