DHL Parcel betrekt ook Luxemburg bij Europees pakketnetwerk

Logistiekprofs op 5 June 2018

Na een samenwerking met het Belgische bpost is DHL Parcel nu ook tot een akkoord gekomen met POST Luxembourg. Grensoverschrijdend pakketvervoer van en naar het Benelux-land wordt toegankelijker voor webshops en sneller voor consumenten. 

Vereenvoudigen internationale zendingen

Door de samenwerking wordt POST Luxembourg de officiële partner van Parcel Connect in Luxemburg. Parcel Connect is de naam van de gestandaardiseerde Europese pakketdienst die DHL Parcel Europe in 2014 introduceerde. Voor deze dienst werkt DHL Parcel samen met partijen verspreid over heel Europa. 

In eerste instantie heeft de samenwerking alleen betrekking op de invoer van pakketten (van Europa naar Luxemburg). De levertijd naar consumenten in Luxemburg wordt verkort, consumenten krijgen per e-mail of sms nauwkeurige informatie over de bezorgtijd en kunnen deze online aanpassen. Parcel Connect biedt ze tevens de mogelijkheid om retouren voor internationale webwinkels af te laten halen.  

‘De Benelux Bezorgers’

Met de nieuwste samenwerking is DHL Parcel Europe een stap dichterbij het veroveren van de Benelux. Vorige week werd bekend dat bpost en DHL Parcel de handen ineenslaan. Onder de noemer ‘De Benelux Bezorgers’ willen DHL en bpost crossborder e-commerce verder stimuleren. Belgische consumenten die in de avond een bestelling plaatsen bij een Nederlandse webshop krijgen hun bestelling de volgende dag al geleverd, en vice versa.