DHL opent sorteercentrum van 84 miljoen euro in Zaltbommel

Logistiekprofs op 1 July 2022

DHL Parcel heeft in Zaltbommel zijn groenste pakkettensorteercentrum in de Benelux tot nu toe geopend. Het centrum heeft een dagelijkse capaciteit van 500.000 pakketten die naar 240 locaties in Europa worden gestuurd. 

Nog niet eerder investeerde DHL zoveel geld in Nederland. Aan de bouw van het dc werd 84 miljoen euro besteed. Nu staat er een pand van 30.000 vierkante meter, gebouwd door Hercuton. De sorteerinstallatie komt van Vanderlande Industries, met een conveyor van ruim 2 kilometer die loopt over twee verdiepingen. Zo’n 700 vrachtwagens zullen hier dagelijks af en aan rijden. In het pand werken nu 170 mensen, maar dat aantal wordt uiteindelijk verdubbeld. 

Op het dak van het gebouw komen 11.000 zonnepanelen te liggen, die zeventig procent van de benodigde energie opwekken. Het centrum is volledig gasloos en werkt met een aardwarmstesysteem. 

Aanlevertijden

Het nieuwe pand fungeert als centraal overslagpunt, net als de DHL-locaties in Amsterdam en Utrecht. Opvallend zijn de late aanlevertijden voor verzenders binnen nederland. Zij kunnen tot 10.00 uur ’s ochtends een bestelling aanleveren voor same day-bezorging aan huis. 

Dubbelcijferige groei

Volgens DHL was capaciteitsuitbreiding hard nodig. De vervoerder groeide de afgelopen jaren met dubbele cijfers. Om die stijging op te vangen werd in 2018 al een hub in Amsterdam geopend. Met de opening van het dc in Zaltbommel is DHL Parcel naar eigen zeggen klaar voor verdere groei.