​DHL opent sorteercentrum met zonnedak in Amsterdam
Duurzaamheid 20.09.2018 | Branchenieuws

​DHL opent sorteercentrum met zonnedak in Amsterdam

DHL Parcel heeft op donderdag in Amsterdam Westpoort op een nieuw sorteercentrum voor pakketten geopend. De locatie beschikt over een sorteerinstallatie van Vanderlande met een capaciteit van 12.000 pakketten per uur.

Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van in totaal ruim 35 miljoen euro. Het nieuw gebouwde sorteercentrum vervangt de huidige locatie op hetzelfde bedrijventerrein. Daarmee realiseert DHL Parcel een capaciteitsuitbreiding die de groei van de pakketmarkt moet ondersteunen. 

Achim-Dunnwald-en-Wouter-van-Benten-open

BREEAM Excellent

Wat betreft duurzaamheid voldoet het pand aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen. Daartoe liggen er onder meer 4.700 zonnepanelen op het dak, die voor 80 procent van de benodigde elektriciteit zorgen. Ook zijn er uitgebreide voorzieningen voor het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s. 

Het gebouw is ontwikkeld door WDP en gebouwd door Aan de Stegge Twello. Het sorteercentrum biedt plek aan circa 250 medewerkers. 

DHL-Parcel-Amsterdam_nieuw-sorteercentru

Belang Europees pakketnetwerk neemt toe

De vestiging in Amsterdam is een van de 15 sorteercentra in Nederland, die samen met de 6 centra in België een Beneluxwijd netwerk vormen. Samen met vergelijkbare netwerken in de belangrijkste Europese landen wordt daarmee een verenigd Europees pakketnetwerk gevormd.

 ”Met de groei van het grensoverschrijdende e-commerce-verkeer neemt het belang van een breed en goed functionerend, transparant en betaalbaar Europees pakketnetwerk zienderogen toe. Nederland is in dat netwerk een cruciale schakel, die model staat voor de rest van Europa", zegt Achim Dünnwald, voorzitter van de management board van DHL Parcel. 

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Rob Ruder
    25.09.2018 - 08:48 uur | Rob Ruder

    Goedendag,

    Weet iemand waarom er voor gekozen is om zoveel zonnepanelen neer te leggen waardoor 80% van de energie behoefte uit de panelen komt terwijl er op het dak genoeg ruimte lijkt om panelen neer te leggen waardoor 100% of meer energie opgewekt zou kunnen worden. Dit lijkt een gemiste kans.