DHL opent ‘meest efficiënte sorteercentrum van Duitsland’

Logistiekprofs op 1 July 2022

Deutsche Post DHL heeft in het Duitse Bochum, vlakbij de grens met Nederland, een pakkettensorteercentrum van 40.000 vierkante meter geopend. Het betreft het grootste sorteercentrum van DHL in Duitsland. 

De pakketvervoerder kocht in 2016 een perceel van 140.000 vierkante meter in Bochum, op het terrein waar voorheen een Opel-fabriek was gevestigd. Daar staat nu een pand van 40.000 vierkante meter, waarin elk uur 20.000 pakketten worden verwerkt. Vanaf volgend jaar kan DHL er 50.000 pakketten per uur verwerken. Daarmee is het pand in Bochum één van de meest efficiënte sorteercentra in Duitsland. 

Miljoeneninvestering

De locatie is goed voor 600 banen. DHL houdt in het midden welke investering er met het gebouw gemoeid is. Wel zegt de vervoerder dat het gaat om een miljoenenbedrag, bestaande uit drie cijfers. 

Piekseizoen: 11 miljoen pakketten

Deutsche Post DHL heeft nu 36 pakkettensorteercentra in Duitsland, waarin het elk uur 1,2 miljoen items kan verwerken. Het bedrijf verscheept dagelijks vijf miljoen pakketten in het land. Gedurende het piekseizoen, vlak voor Kerst, groeit dit aantal tot 11 miljoen pakketten per dag.