DHL opent lokale hubs voor stadsdistributie De Groningse vestiging werd geopend door profwielrenner Bauke Mollema
Last Mile 15.08.2018 | Branchenieuws

DHL opent lokale hubs voor stadsdistributie

DHL Express heeft in Groningen een CityHub voor stadsdistributie in gebruik genomen. De lokale vestiging heeft een winkelfunctie en wordt door fietskoeriers gebruikt voor het bezorgen en afhalen van pakketten. 

Door de inrichting van een CityHub kan DHL de laatste kilometers met de fiets verzorgen.De vervoerder levert centraal voorgeladen containers af bij de CityHub. Deze containers, met het formaat van een Europallet van 80x120 en een hoogte van 100 centimeter, worden direct op de fiets gerold, de zogenaamde Cubicyle van DHL. 

Elektrische pickup-truck

Dezelfde containers passen ook op een Cubivan, een elektrische pickup-truck die DHL inzet wordt als routes niet efficiënt per fiets bediend kunnen worden. Ook voor grotere pakketten wordt gebruik gemaakt van elektrische bestelauto's. 

ServicePoint 

De nieuwe locatie in Groningen fungeert ook als ServicePoint. Consumenten en bedrijven kunnen er terecht voor het ophalen en versturen van hun zendingen. 

Nederland als proeftuin voor bezorgoplossingen 

Met de CityHub heeft Groningen een wereldwijde primeur te pakken binnen het expresnetwerk van DHL. De vervoerder opent deze maand een tweede CityHub in Tilburg. Mogelijk volgen daarna buitenlandse vestigingen. Volgens DHL geldt Nederland als bedenker en proeftuin voor verschillende duurzame bezorgoplossingen die wereldwijd ingezet worden.Plaats een reactie (0)

Reageren