DHL opent eigen winkel in Amsterdam

Logistiekprofs op 18 March 2016

De eerste stadswinkel van DHL is een feit. De pakketbezorger heeft onder de naam Shipping Spot de deuren van het eerste filiaal in Amsterdam geopend. De winkel kan door bedrijven, winkeliers en particulieren worden gebruikt voor het verzenden van pakketten. Daarnaast verzorgt DHL persoonlijk advies. 

De DHL-winkel kan worden gezien als een soort postkantoor waar pakketten en documenten worden verzonden. Dit kan zowel internationaal als binnen de landsgrenzen van Nederland. Daarnaast kunnen ook bestellingen van webwinkels worden opgehaald of retour gestuurde pakketten worden afgehaald. DHL gaat ook gadgets van het eigen merk verkopen.

Deskundige
Bij het versturen van pakketten loopt de verzender vaak aan tegen regelgeving en douaneverplichtingen. Om klanten daarbij te helpen, zullen er deskundigen aanwezig zijn in de winkel van DHL. Voorheen maakte DHL gebruik van Parcelshops. In totaal heeft de pakketbezorger op 1350 andere plekken in het land Parcelshops die ze hebben ondergebracht in andere winkels.

DHL was al actief met een shop bij het Service Center in Eindhoven, een filiaal dat begin dit jaar werd geopend. Het filiaal in Amsterdam is de eerste shop die op zichzelf staat. 

Dienstverlening
Door middel van de DHL-winkel wil het bedrijf klanten nog beter van dienst zijn. De winkel is van maandag tot en met vrijdag vanaf 8 uur in de ochtend open tot acht uur ´s avonds. In het weekend kunnen klanten er terecht op zaterdag tot zes uur ´s avonds. Klanten kunnen er tijdens het wachten hun telefoon opladen, gebruik maken van Wifi en een kopje koffie drinken. 

Redactie LogistiekProfs 
Afbeelding: De shop bij het Service Center in Eindhoven 

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.