DHL Express verhoogt prijzen om investeringen te bekostigen

Logistiekprofs op 24 September 2018

DHL Express verhoogt per 1 januari zijn tarieven met gemiddeld 4,9 procent. De vervoerder ziet zich, door groei in het internationaal expresvervoer en krapte in aanwezige capaciteit, genoodzaakt te investeren in faciliteiten en materieel.

Het logistieke bedrijf past zijn prijzen jaarlijks aan in elk van ruim 220 landen waar het actief is. Volgend jaar betalen klanten van het bedrijf gemiddeld 4,9 procent meer voor internationale expreszendingen. De prijsstijging is volgens DHL Express te wijten aan investeringen die het bedrijf al heeft gedaan en nog op de planning heeft staan. 

Lees ook: DHL opent sorteercentrum met zonnedak in Amsterdam

Uitbreiding hubs

Zo is de afgelopen tijd onder meer geïnvesteerd in uitbreiding van hubs en nieuwe gateways. Hierdoor zouden de verwerkingscapaciteiten per verzending zijn verhoogd en de transittijden zijn verkort. “Die uitbreiding zie je overal ter wereld, van Afrika en China tot Amerika, maar ook in eigen land”, licht Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland toe. 

De nieuwe vestiging van DHL Express in Maastricht opent binnenkort de deuren. Daarna volgt een nieuw te bouwen vestiging in Zwolle. “Alle overige Service Centers zijn recent vernieuwd.”

CityHubs en TAPA-certificering

Het vervoersbedrijf zegt ook veel te investeren in duurzaamheid en beveiliging. In verschillende steden opent het zogenaamde CityHubs, waarvandaan binnensteden emissievrij worden beleverd. De Nederlandse vestigingen zijn voorzien van TAPA-certificering, waarmee wordt aangetoond dat de bedrijfsprocessen voor het beveiligen van goederen op orde zijn