DHL Express opent Service Center in Zwolle
Bouw & Vastgoed 18.11.2019 | Branchenieuws

DHL Express opent Service Center in Zwolle

DHL Express heeft in Zwolle een nieuw Service Center geopend voor internationale expreszendingen. De vervoerder investeerde ruim 11 miljoen euro in het pand. 

Vanuit het nieuwe Service Center verzorgt DHL het sterk groeiende aantal expreszendingen voor Noord-Holland: Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Overijssel, Gelderland, Flevoland en de Waddeneilanden. De vervoerder verwacht hier dagelijks ruim vijfduizend internationale tijdkritische expreszendingen te verwerken. Het Service Center biedt werkgelegenheid aan ruim 140 mensen.

Laden containers

Het is de eerste vestiging waar een deel van de loods speciaal is ingericht om containers te laden voor City Hubs. Het pand telt 45 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s en trailers. Naast bestelauto’s en vrachtwagens worden vanuit de vestiging ook Cubicycles bevoorraad: containerbakfietsen met een kubieke meter laadruimte die in het centrum van Groningen en Zwolle rijden. 

Zwolle is de tweede vestiging in het Nederlandse expresnetwerk die met ‘BREEAM outstanding’ de hoogst mogelijke duurzaamheidskwalificatie krijgt. De bouw is gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. 

Drie keer zoveel zendingen

DHL blijft de komende tijd investeren in uitbreiding van het netwerk. De negen Service Centers van DHL Express in Nederland verwerken momenteel drie keer zoveel zendingen als amper tien jaar geleden. De groeiverwachtingen gaan uit van nog eens een verdubbeling in de komende jaren. Tot nu toe investeerde het bedrijf 57 miljoen euro in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse tak van het expressnetwerk.

Plaats een reactie (0)

Reageren