DHL Express koopt veertien vrachtvliegtuigen

Logistiekprofs op 17 July 2018

DHL Express breidt zijn intercontinentale netwerk uit met de aanschaf van veertien Boeing 777 Freighters. Daarmee denkt DHL te kunnen beantwoorden aan de wereldwijd stijgende vraag naar expreslevering. 

De vervoerder plaatste de order voor veertien vliegtuigen tijdens de Farnborough International Airshow in het Verenigd Koninkrijk. De order omvat ook opties en kooprechten voor nog eens zeven vliegtuigen. In 2019 verwacht DHL Express de eerste vier vliegtuigen in gebruik te nemen. 

Groei grensoverschrijdend pakketvervoer

De markt voor grensoverschrijdende e-commerce groeit naar verwachting tot 4,48 biljoen dollar in 2021, een groei van 19,2 procent per jaar. De investering van DHL in de 777 Freighters is een direct antwoord op deze groeiende vraag. 

Minder CO2-uitstoot

De veertien vliegtuigen dienen ter vervanging van de huidige capaciteit, maar bieden volgens DHL ‘aanzienlijke voordelen in kosten, efficiëntie en betrouwbaarheid’. De vliegtuigen moeten de CO2-uitstoot met 18 procent verminderen. Voorheen leaste DHL Express voornamelijk vliegtuigen. Met de aanschaf van de vrachtvliegtuigen hoopt de vervoerder zijn kostenpositie in de toekomst te verbeteren.