DHL Express bouwt vestigingen in Zwolle en Hoofddorp

Logistiekprofs op 1 July 2022

DHL Express blijft servicepunten in Nederland openen. In Zwolle bouwt het momenteel een Service Center op bedrijventerrein Hessenpoort. In Hoofddorp gaat de bouw van een nieuw pand vandaag van start. 

De nieuwbouw in Zwolle, waar een investering van 11 miljoen euro mee gemoeid is, heeft momenteel zijn hoogste punt bereikt. Vanuit Zwolle worden Friesland, Groningen, Drenthe en een deel van Overijssel bediend. Er gaan ruim 130 medewerkers aan de slag. 


Wethuder De Heer (l) en Ronald Leunisse (r), Managing Director DHL Express Nederland, vieren de realisatie van het hoogste punt in Zwolle. 

Uitbreiding capaciteit in Hoofddorp

Vandaag start DHL Express met de bouw van een Service Center in Hoofddorp. In de regio Amsterdam heeft de logistieke speler al een locatie, maar door de groei in internationale expreszendingen in deze regio was uitbreiding van de capaciteit nodig. Vanuit Hoofddorp worden alle routes verzorgd in de omgeving van Haarlem en het gebied boven het Noorzeekanaal, inclusief Texel. Ruim 50 medewerkers verhuizen van de vestiging op Schiphol naar Hoofddorp. 

BREEAM-keurmerk

Het Service Center in Zwolle voldoet na de oplevering aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’. Het beschikt dan over voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en wordt bovendien gasloos uitgevoerd. Het Service Center in Hoofddorp krijgt het predicaat BREEAM excellent. 

Fietskoeriers

Vanuit Zwolle en Hoofddorp worden ook fietskoeriers beleverd. In Zwolle worden fietscontainers geladen voor de DHL City Hub in Groningen. Dat is een vestiging in het centrum, van waaruit met name fietskoeriers de binnenstad verzorgen. Speciaal voor deze vorm van duurzame stadsdistributie zijn containers ontwikkeld die in Zwolle worden geladen en per bestelwagen en speciale trailer naar Groningen gaan. De containers kunnen daar eenvoudig op een containerfiets, de zogenaamde Cubicycle, worden geplaatst. Ook in Zwolle wordt met de Cubicycle gereden en volgend jaar is Leeuwarden is aan de beurt.