​DHL en OML voegen zich bij samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub
28.09.2017 | Branchenieuws

​DHL en OML voegen zich bij samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub

Logistieke multinational DHL en ontwikkelaar van logistieke bedrijventerreinen OML zijn toegetreden tot het samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub. Tot dit collectief behoren ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit de Keyport-regio. 

Eind vorig jaar werd het Midden-Limburgse samenwerkingsverband in het leven geroepen om webshopeigenaren die pan-Europees willen uitbreiden warm te maken voor de regio. Binnen e-Fulfilment Hub zijn partners actief op het gebied van warehousing, transport, verpakking en fulfilment. Gezamelijk positioneren ze zich als de one-stop-shop voor webshopeigenaren. Daarbij ligt de focus op pan-Europese fulfilment van orders die bij Nederlandse webshops worden geplaatst; volgens het collectief een markt die elk jaar met 30 tot 40 procent groeit. 

Groeiende behoefte logistieke dienstverlening

DHL heeft zich als last mile carrier bij het collectief gevoegd en OML als ontwikkelaar van bedrijventerreinen en huisvesting van logistieke bedrijven. “Wij kijken al geruime tijd met veel interesse naar dit Midden-Limburgse samenwerkingsverband en hun propositie richting webshops", licht Don Mandors, Major Account Manager Fulfilment bij DHL de stap toe. "Ook DHL ziet de behoefte aan logistieke dienstverlening bij e-commerce en fulfilmentbedrijven elk jaar opnieuw enorm groeien. Wij willen voor hen dé last mile carrier zijn. En als die ‘laatste mijl’ niet in Nederland, maar elders in Europa wordt verreden, dan is Midden-Limburg strategisch gesproken een slimme keuze." 

Van nationale naar internationale hotspot

OML ziet aansluiting bij e-Fulfilment Hub als een vanzelfsprekende keuze. Jeroen Bertjens, Adviseur Marketing & Sales van OML: “De logistieke sector beschouwt Limburg als dé nationale hotspot. Door de sterke groei van e-commerce, met name als we kijken naar bestellingen die vanuit Nederland door heel Europa verscheept worden, wordt onze regio ook in toenemende mate als dé internationale hub gezien. Internationale e-commercebedrijven willen wij dan ook graag vanuit ruimte voor bedrijfshuisvesting faciliteren om hun Europese ambities vanuit Midden-Limburg te realiseren.”

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren