DHL en Daimler bezorgen pakketten tot in de achterbak
28.07.2016 | Branchenieuws

DHL en Daimler bezorgen pakketten tot in de achterbak

In navolging op de dienst die Amazon, Volkswagen en Volvo al eerder testten, gaan DHL en Daimler in Duitsland pakketten bezorgen tot in de achterbak. Het gaat hier om een test van bezorgingen in de achterbak van Smart-auto’s. De achterklep gaat door een speciale app open.

DHL en Daimler beginnen de nieuwe service vanaf september in de Duitse stad Stuttgart. Daarna wordt de service verder uitgebreid naar zes andere grote Duitse steden, waaronder Keulen en Berlijn.

De dienst krijgt de naam Smart Ready to Drop en is in de eerste instantie alleen beschikbaar voor eigenaren van een Smart-auto. Om de pakketten tot in de achterbak te laten bezorgen, moeten deze worden geprepareerd zodat de bezorgers via een app de achterbak kunnen openen. Het voordeel van het bezorgen tot in de achterbak is dat de eigenaar niet aanwezig hoeft te zijn, het pakket wordt bezorgd terwijl de auto geparkeerd staat. Het betreft nu nog een test waaraan honderden Smart-eigenaars meedoen. Zij moeten, als restrictie, hun auto niet verder dan 300 meter van het huisadres parkeren. 

Plaats een reactie (0)

Reageren