DHL brengt elektrische vloot naar Nederlandse steden

Logistiekprofs op 7 April 2017

DHL gaat in Nederland rondrijden met elektrisch aangedreven bestelauto’s. In zo’n vijftig Nederlandse steden komen meer dan honderd volledig elektrisch aangedreven wagens te rijden. De bestelauto heet StreetScooter en is door DHL zelf geproduceerd. 

De StreetScooters rijden maximaal tachtig kilometer per uur en hebben een actieradius van tachtig kilometer. Daarnaast beschikken ze over een laadruimte van vier kubieke meter en een laadvermogen van 650 kilo. De StreetScooter is aan beide zijkanten voorzien van schuifdeur. Een klep aan de achterkant moet dienen als afdak bij regenweer.  

De vervoerder heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2025 70 procent emissievrij te bezorgen. In 2050 moet dat zelfs 100 procent zijn. Daarom bezorgt het in binnensteden vaak al per fietskoerier. Vorige maand werd in Utrecht de Cubicycle gelanceerd, een fiets die de last mile in de binnenstad op zich gaat nemen. DHL introduceert in Nederland nog 300 andere, kleinere bestelwagens. Deze zijn niet elektrisch aangedreven. 

Redactie LogistiekProfs 
Afbeelding: StreetScooter