DHL breidt uit in regio Den Haag/Rotterdam
25.01.2016 | Branchenieuws

DHL breidt uit in regio Den Haag/Rotterdam

DHL wil in de regio Rotterdam-Den Haag een nieuwe vestiging bouwen aan de A4 in Den Hoorn. Het kavel waar het nieuwe Service Center wordt gebouwd, is ruim 16.000 m2. In de nieuw te bouwen vestiging komen twee bestaande Service Centers van DHL express samen.

De afdeling van de Kiotoweg in Rotterdam en op de Laan van Waalhaven zullen verhuizen naar het nieuwe terrein. Nu delen beide onderdelen van de expressdivisie nog een pand met zusterbedrijf DHL Parcel, maar dat onderdeel krijgt op de huidige locaties de ruimte om door te groeien. DHL zal ook de werknemers over verhuizen. In totaal zullen er 200 werknemers aan de gang gaan in Den Hoorn. De bouw van het nieuwe terrein start in juni van dit jaar en, zoals nu gepland, zal de vervoerder in maart 2017 zijn intrek in het pand nemen.

Uitvalbasis
DHL gaat een loods bouwen van 2.250 m2 en daarnaast nog 600 m2 kantoorruimte. Daarnaast komen er twee ‘Pick-Up & Delivery fingers’ en 60 plekken voor het laden en lossen van bestelauto’s. DHL heeft daarbij ook oog voor het milieu en bouwt energiebesparende installaties. Het nieuw te bouwen service center zal een uitvalbasis zijn voor zo’n 60 bestelwagens, bakfietsen voor in de binnenstad en bakwagens. Hierbij wordt speciaal rekening gehouden met bestellingen in de binnenstad van Den Haag en Reeuwijk. Vooral de goede bereikbaarheid van en naar de A4 was een reden voor DHL om daar te bouwen. Er zijn meerdere op- en afritten en Schiphol is makkelijk te bereiken. Daarnaast is er een goede doorstroom naar Rotterdam. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren