DHL bouwt XXL-distributiecentrum bij Venlo
23.08.2017 | Branchenieuws

DHL bouwt XXL-distributiecentrum bij Venlo

DHL bouwt in het Duitse Bochum een van de grootste distributiecentra van Europa. Daar wil het vijftigduizend verzendingen per uur verwerken. 

Het terrein van DHL bevindt zich op een uur afstand van Venlo. DHL investeert er tientallen miljoenen euro's in de bouw van een distributiecentrum met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Op het terrein is dan nog 100.000 vierkante meter beschikbaar. 

Met het logistiek centrum wil DHL voornamelijk de Duitse markt bedienen. "Het nieuwe sorteercentrum in het hart van het Ruhrgebied is een belangrijke poort tot een van Europa's grootste grootstedelijke gebieden", aldus topman Jürgen Gerdes. Ook bedrijven in de regio profiteren volgens Gerdes van de komst van het nieuwe dc. Door de nabijheid van het sorteercentrum kunnen zij hun pakketten tot laat in de avond laten ophalen voor verzending op de volgende dag. 

Het nieuwe magazijn wordt in het najaar van 2019 opgeleverd en is goed voor zo'n zeshonderd banen. DHL heeft momenteel 34 magazijnen. In totaal worden daar elk uur een miljoen pakketten gesorteerd. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren