DHL bouwt nieuwe vestiging voor expreszendingen Limburg

Logistiekprofs op 1 July 2022

DHL Express bouwt op Maastricht-Airport een nieuwe vestiging voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen in de regio Limburg. Met het nieuwe pand is een investering van 7 miljoen euro gemoeid. 

Het Service Center van DHL Express beslaat een oppervlakte van ruim 9.000 vierkante meter op bedrijventerrein Aviation Valley. Er komt een automatische sorteerinstallatie en 30 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s. Naast bestelauto’s en vrachtwagens wordt vanuit de vestiging ook een parcycle bevoorraad: een speciale bakfiets die bezorgt in de binnenstad van Maastricht. Er komen, na de opening in het eerste kwartaal van 2019, ruim 60 medewerkers te werken. 

Zelfvoorzienend en gasloos

De bouw en exploitatie van het Service Center gebeuren volgens het BREAAM-NL Outstanding keurmerk voor duurzame gebouwen. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en wordt gasloos door aansluiting op Het Groene Net waarbij restwarmte van de nabijgelegen nafta-kraker van SABIC voor verwarming gaat zorgen. De bouw is in handen van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello.

Expreszendingen voor Midden- en Zuid- Limburg

De nieuwe locatie maakt onderdeel uit van een investeringsproject van DHL, gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse tak van het internationale expresnetwerk. Vanuit dit Service Center gaat DHL het sterk groeiende aantal expreszendingen verzorgen voor heel Midden- en Zuid-Limburg.