DHL boekt recordomzet in laatste kwartaal 2016
09.03.2017 | Branchenieuws

DHL boekt recordomzet in laatste kwartaal 2016

De jaaromzet voor de algehele transportsector mag dan tegenvallen, bij postbedrijf DHL merken ze daar weinig van. Het laatste kwartaal van 2016 boekte de Deutsche Post een recordwinst van zo’n 1,1 miljard euro.

De periode rondom de feestdagen staat bekend als een belangrijke periode voor de e-commerce sector, en daarvan profiteerde de pakketbezorger. De 1,1 miljard euro bedrijfswinst is ruim 16 procent meer dan een jaar eerder. Hiermee is het het hoogst behaalde kwartaalresultaat uit de geschiedenis van het bedrijf.

DHL Express
De nettowinst over heel 2016 kwam daarmee uit op meer dan 2,6 miljard euro. Een flink herstel ten opzichte van 2015, toen werd 71 procent minder verdiend. Grote stakingen en softwareproblemen lagen ten grondslag aan de ingekakte cijfers van dat jaar.

2017 wordt volgens topman Frank Appel een jaar met nog betere resultaten. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed: alleen al dit jaar opende DHL Express een nieuw sorteercentrum in Breda, een nieuwe winkel in het centrum van Den Haag en breidde het zijn centrum voor de life science & healthcare uit in Wijchen. Tegelijkertijd investeerde het bedrijf 9 miljoen euro in het nieuwe Service Center in Utrecht.

Afbeelding: DNieuwland / Shutterstock.com

Plaats een reactie (1)

Reageren
 • Dave Veneman
  10.03.2017 - 11:43 uur | Dave Veneman

  Toch jammer dat nou het zo veel beter gaat er alleen ruimte is om de aandeelhouders te belonen. Met het huidige CAO eindbod vorige week van DHL-Express gaan de medewerkers er in koopkracht ongeveer 4 a 5 % op achtuit de komende 2 jaar. Dit door een zeer minimale loosverhoging van 1,5% in 2017 en 1.5% in 2018, terwijl de inflatie rond de 2% is. Daar bovenop acht DHL Express het noorzakelijk om verslegteringen op de maaltijdvergoeding, onregelmatigheidstoeslag en overuren toeslag door te voeren.

  DHL heeft ons bij de vorige cao onderhandelingen 4 jaar geleden toegezegd om ons na de crissis te compenseren, als we in die moeilijke tijd de 0-lijn zouden acepteren. Maar helaas, niks geen compensatie. In plaats daarvan gaan we er in koopkracht dus gewoon nog harder op achteruit dan in de crisis.

  Zo als te lezen in dit artikel gaat het beter dan ooit tevoren. De dividend uitkering van de aandeelhouders is de afgelopen jaren met 42% gestegen. En nou wij als medewerkers om een bescheiden loonsverhoging vragen worden we door het management letterlijk uitgemaakt voor een stelletje graaiers die het bedrijf kapot maken. Ik hoop dat mijn collega leden van de FNV niet in zullen stemmen met dit eindbod!

  Vriendelijke groet,

  Dave Veneman
  FNV kaderlid DHL-Express