DHG koopt 8 hectare voor logistieke centra in Bergen op Zoom
20.07.2016 | Branchenieuws

DHG koopt 8 hectare voor logistieke centra in Bergen op Zoom

Vastgoedontwikkelaar DHG (David Hart Group) gaat op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom verschillende logistieke distributiecentra ontwikkelen. Daarvoor heeft het bedrijf een kavel van acht hectara gekocht. De bouw van het eerste distributiecentrum met een grootte van 20 duizend vierkante meter moet nog dit jaar worden gestart. 

DHG zou inmiddels al met een mogelijke eindgebruiker in gesprek zijn over de huur van het eerste distributiecentrum. Verwacht wordt dat de verschillende logistieke centra zo'n 250 tot 300 arbeidsplaatsen in Bergen op Zoom op zullen leveren. 

DHG koos naar eigen zeggen voor Bergen op Zoom als logistieke locatie door de strategische ligging tussen de havens van Rotterdan en Antwerpen en aan het Schelde Rijnkanaal. "Hier hebben we de beschikking over uitstekende multimodale voorzieningen zoals  een binnenhaven, 2 containerterminals, een nieuw te ontwikkelen buitengaatse terminal, een spooraansluiting en niet te vergeten de twee belangrijke snelwegen  A4 en A58. Ook de aantrekkelijke arbeidsmarkt speelde een belangrijke rol in onze keuze", aldus commercieel directeur Willem Slager.

De commercieel directeur voorziet in de toekomst extra kansen wanneer het Schelde-Rijn kanaal een directe aansluiting krijgt op het Seine kanaal. Hierdoor zou  Bergen op Zoom een directe aansluiting krijgen met Gent, Lille, Parijs en zelfs Le Havre. “Deze ontwikkeling zet Bergen op Zoom in nautische zin stevig op de kaart.”  

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren