DHG bouwt aan 'grootste logistieke project van Nederland'
Bouw & Vastgoed 05.03.2020 | Branchenieuws

DHG bouwt aan 'grootste logistieke project van Nederland'

DHG bouwt op de Maasvlakte West een logistiek centrum van maar liefst 210.000 vierkante meter. De helft van de oppervlakte is bedoeld voor logistiek dienstverlener Odin Warehousing. DHG spreekt van de 'grootste logistieke ontwikkeling ooit in Nederland'. 

Zodra de bouwvergunningen binnen zijn, start DHG met de bouw van het complex. Het contract met het Havenbedrijf Rotterdam omvat een terrein van dertig hectare op Distripark Maasvlakte West. Hier ontwikkelt DHG een logistiek centrum van 210.000 vierkante meter, bedoeld voor de verhuur. Logistiek dienstverlener Odin Warehousing heeft getekend als eerste klant, voor een oppervlakte van 135.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener richt zich op de opslag van producten met een duurzaam karakter, zoals zonnepanelen.

DHG bouwt circa 90.000 vierkante meter op risico. Dit betreffen vier distributiecentra van elk 22.000 vierkante meter.

Over de ontwikkeling van het XXL-complex zegt DHG 'locaties zo zorgvuldig mogelijk te kiezen'. "Ontwikkelingen moeten zo min mogelijk ten koste gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte”, aldus Willem Slager, partner bij DHG.

DHG verwacht het complex begin 2022 op te leveren.


Plaats een reactie (0)

Reageren