DFDS neemt HSF Logistics over voor €296 miljoen

Logistiekprofs op 27 januari 2021 | 2 minuten leestijd

Transportgigant DFDS neemt HSF Logistics uit Winterswijk over. De overname, waarmee een bedrag van 296 miljoen euro gemoeid is, omvat 1.800 medewerkers, 750 vrachtwagens en 1.500 opleggers. 

Het Deense DFDS mikte al langere tijd op uitbreiding in koel- en vriestransport en kwam na een zoektocht uit bij HSF Logistics. De twee partijen waren sinds 2018 in gesprek, maar liepen door brexit en de coronacrisis vertraging op. Dinsdag kwam het alsnog tot een akkoord. 

Toekomst bedrijf veilig stellen

HSF Logistics is gespecialiseerd in de logistiek van geconditioneerd voedsel binnen Europa. Het exploiteert vier merken: HSF Logistics (Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk), N&K Spedition en Skive Køletransport (Denemarken en Scandinavië) en Eurofresh (Duitsland). De afgelopen jaren groeide het bedrijf hard, mede door de fusie met N&K Spedition in Scandinavië.

Met DFDS als nieuwe eigenaar hoopt HSF de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. “Het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst met uitstekende mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei, waarbij de hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet”, schrijft het bedrijf in een verklaring. 

Goedkeuring

Beide partijen wachten nog op groen licht van de Europese Mededingingsautoriteit. Zodra dat er is, gaat de overname met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari. 

Gerelateerde artikelen