DFDS introduceert app voor chauffeurs
21.12.2017 | Branchenieuws

DFDS introduceert app voor chauffeurs

Logistiek dienstverlener DFDS heeft een app ontwikkeld waarmee chauffeurs kunnen zien wanneer een trailer gereed is om te worden opgehaald, of wanneer een schip aankomt of vertrekt. "Hiermee kan de chauffeur zijn dag en werk beter plannen." 

DFDS exploiteert vrachtschepen tussen vrachtterminals in heel Europa waarbij altijd een chauffeur nodig is om trucks en trailers van en naar de terminals te brengen. 

"Daarom hebben we besloten een app te ontwikkelen die het leven van chauffeurs makkelijker zal maken", zegt Ralph Bosveld, Operations Director DFDS van de terminal Vlaardingen, Rotterdam. Naast het volgen van een trailer kan de chauffeur ook controleren of er een boeking voor de trailer is, of via de app hulp krijgen om de juiste terminal te vinden. DFDS is naar eigen zeggen de eerste in de branche die een vrachtterminal-app ontwikkelt en aanbiedt voor chauffeurs. 

"Dit houdt in dat de chauffeur zijn dag en werk beter kan plannen. Het stelt hem ook in staat zijn tijd beter te benutten, onder meer door een verkorte wachttijd. Dit is een stap in de richting van digitalisering van onze diensten, dat op volle snelheid zal worden voortgezet", zegt Ralph Bosveld. 


Plaats een reactie (0)

Reageren