Deze WMS-selectietool matcht bedrijven met de juiste aanbieders

Logistiekprofs op 18 januari 2018 | 2 minuten leestijd

WMS-expert Jeroen van den Berg heeft een gratis online selectietool ontwikkeld die logistiekelingen moet ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuw warehouse management systeem (WMS).

Wie op zoek is naar een nieuw WMS, bepaalt op wms-software.eu zelf de selectiecriteria voor het WMS-pakket. Gebruikers kunnen onder meer selecteren op ervaring in de branche, prijsklasse, technologie, functionaliteit en de supportorganisatie van de aanbieder. De onafhankelijke gratis tool vindt vervolgens de juiste match tussen alle bestaande WMS-pakketten in de Benelux.

Juiste selectiecriteria

“Ik loop al 20 jaar als onafhankelijk adviseur in de WMS-wereld rond en was op zoek naar vernieuwende manieren om bedrijven te helpen”, aldus Van den Berg over de ontwikkeling van de selectietool. “Dat bracht mij bij een online tool, maar dan wel eentje met de juiste selectiecriteria. Ik merkte in mijn eigen projecten dat doorgaans drie à vier criteria de doorslag gaven bij de keuze van een shortlist. Al waren het wel telkens andere criteria. De onderscheidende criteria heb ik samengebracht.” 

‘Kijk naar de toekomst’

Volgens de initiatiefnemer is het essentieel dat bedrijven naar de toekomst kijken bij het selecteren van een nieuw WMS. “Wat als logistieke eisen veranderen, kan het WMS dan meegroeien? En pas op dat je een standaardpakket niet gaat verbouwen met maatwerk. Dat is een doodlopende weg. Het wordt steeds lastiger om het pakket nog aan te passen aan nieuwe logistieke eisen en de afhankelijkheid van de WMS-aanbieder groeit.”

Gerelateerde artikelen