Deze autonome wagentjes volgen fietsers door de stad
Last Mile 31.05.2019 | Branchenieuws

Deze autonome wagentjes volgen fietsers door de stad

Een onderzoeksteam van RWTH Aachen University heeft een semi-autonoom treinstelsel ontworpen voor stadsdistributie. De zogenoemde 'Ducktrain' bestaat uit vier elektrisch aangedreven voertuigen die een bestuurder door de stad volgen. 

Afhankelijk van het aantal voertuigen ligt het transportvolume van de Ducktrain tussen de twee en acht kubieke meter. De voertuigen zijn via een optisch systeem aan elkaar en aan de bestuurder verbonden. Die bestuurder kan zich zowel te voet als op de fiets verplaatsen. In de toekomst moeten de voertuigen ook zelfstandig obstakels kunnen vermijden. 

Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om de Ducktrain in hun eigen operationele omgeving in te zetten. In bijvoorbeeld een distributiecentrum kunnen de treintjes volledig autonoom als AGV opereren.

De Ducktrain is ontwikkeld onder leiding van professor Achim Kampker. Hij is bij een groter publiek bekend als de grondlegger van StreetScooter, een startup die elektrische bezorgwagens produceert. De eerste bedrijven zouden al interesse hebben getoond in verdere ontwikkeling van de Ducktrain. 


Plaats een reactie (0)

Reageren