Deutsche Post wil af van Streetscooter

Logistiekprofs op 8 May 2019

Deutsche Post DHL verkoopt zijn aandeel in StreetScooter, een startup die elektrische bezorgwagens ontwikkelt. Het bedrijf zou rode cijfers schrijven. 

Dat meldt het Duitse Handelsblatt. Autofabrikant StreetScooter begon in 2010 als een spin-off van de Technischen Hochschule Aachen. De gelijknamige elektrische wagens die StreetScooter produceert bereiken een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De actieradius van 80 kilometer maakt de StreetScooter geschikt voor stadsdistributie.

In 2014 kocht Deutsche Post DHL de fabrikant. In de jaren daarna produceerde StreetScooter ruim 9000 lichte, elektrisch aangedreven bezorgwagens, waarvan het grootste deel door DHL zelf wordt gebruikt. Ook in Nederlandse steden maakt DHL volop gebruik van de StreetScooter.

Nu blijkt dat de startup niet winstgevend is, wil Deutsche Post DHL van StreetScooter af. Daar neemt het echter de tijd voor. Ceo Frank Appel: “We hebben geen haast, we willen er niet tegen elke prijs vanaf.” Deutsche Post DHL zou met verschillende fabrikanten in gesprek zijn, maar nog geen partij hebben gevonden die bereid is om genoeg te betalen.