Deutsche Post DHL zet in op logistieke robots

Logistiekprofs op 12 april 2016 | 3 minuten leestijd

Deutsche Post DHL gaat robots inzetten om het grote aantal pakketten dat het verzendt te sorteren. De robots worden momenteel in de verschillende depots getest en moeten binnen drie tot vijf jaar klaar zijn voor gebruik.

 Het bedrijf denkt dat robots in de toekomst niet meer weg te denken zijn uit de logistiek. “Onze kinderen kunnen zich geen wereld voorstellen zonder computers. Hun toekomstige kinderen kunnen zich waarschijnlijk geen wereld voorstellen zonder robots”, zegt Clemens Beckmann, Executive Vice President Innovation bij DHL Deutsche Post.

Inzet van robots in logistiek gering
Robots worden in veel sectoren al gebruikt, maar door de complexiteit van de handelingen in de logistiek is de inzet van robots hier nog gering. Tachtig procent van de logistieke handelingen worden momenteel door mensen uitgevoerd. In de toekomst moet dat gaan veranderen. De robots zullen bij Deutsche Post vooral worden ingezet voor het vervoeren van zwaardere pakketten. Beckmann meent dat robots en mensen heel goed samen kunnen werken. “Er is een flinke investering voor nodig om de technologie zo te ontwikkelen dat robots naast mensen kunnen werken. Maar we geloven dat veel supply chains robots en werknemers binnen zeer korte tijd gezamenlijk gaan inzetten om zo sneller en efficiënter pakketten te verwerken.”

Rapport ‘Robotics in logistics’
DHL schreef een rapport over
de inzet van robots in de logistiek, waarbij wordt gekeken naar de huidige stand van zaken omtrent robots in de sector en voorspellingen worden gedaan voor de toekomst. U kunt het volledige rapport hier lezen.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte

Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.