Deutsche Post DHL verhuist IT naar de cloud
24.02.2017 | Branchenieuws

Deutsche Post DHL verhuist IT naar de cloud

Deutsche Post DHL gaat zijn bestaande IT-platformen naar de cloud migreren. Daarvoor werkt het samen met T-Systems, voorheen ook de digital service provider van de logistieke dienstverlener.

Deutsche Post DHL en T-Systems hebben een samenwerking voor een periode van vijf jaar verlengd. Met het contract zijn enkele honderden miljoen euro’s gemoeid. T-systems gaat het beheer en de ontwikkeling van de datacenters, het netwerk en de werkpleksystemen van de logistieke dienstverlener verzorgen. Daarnaast migreert het de bestaande IT-platformen van het bedrijf uit Bonn. “Als digital service provider begeleiden we bij Deutsche Post DHL de transformatie van klassieke IT- en netwerkdiensten naar de cloud en het all-IP-tijdperk”, zegt Reinhard Clemens, lid van het Deutsche Telekom Board of Management en CEO van T-Systems.

De infrastructuren voor voice en dataverkeer verhuizen naar een homogeen IP-gebaseerd netwerk. Daarnaast levert T-systems, dochteronderneming van Telekom Deutschland, oplossingen voor mobiele communicatie in het Machine-to-Machine-segment, samen met voice/data-oplossingen en nieuwe value added services. 

Met de samenwerking mikt Deutsche Post DHL met name op stabiliteit. "De samenwerking met T-Systems zorgt voor stabiliteit en vernieuwing van onze IT-systemen. Dat is voor ons als 's werelds meest vooraanstaande logistieke dienstverlener een absolute must", zegt Jürgen Gerdes, bestuurslid van de Deutsche Post DHL Group. "Deze samenwerking draagt ook bij aan de reis die we enkele jaren geleden zijn gestart naar een consistente, geïntegreerde IT-structuur."

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren