Descartes neemt Portrix Logistics Software over voor 22 miljoen

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Descartes lijft branchegenoot Portrix Logistics Software in voor 22 miljoen euro. Het Duitse Portrix stroomlijnt en automatiseert processen voor het beheer van wereldwijde verzendprocessen. En dat sluit aan bij de vraag van logistiek dienstverleners, meent Descartes. 

Descartes, aanbieder van softwareoplossingen voor logistiek en supply chain, noemt de overname een logische stap, gezien de toenemende vraag naar geïntegreerde end-to-end oplossingen.“Onze investering in Portrix, gecombineerd met onze recente investeringen in Kontainers en QuestaWeb, stelt ons in staat om een gedifferentieerd end-to-end-product aan te bieden”, zegt Descartes-CEO Edward Ryan over de stap. “Dit biedt uitkomst voor logistieke dienstverleners die hun activiteiten willen digitaliseren met een vooraf geïntegreerde oplossing.”

Het hoofdproduct van Portrix, Global Price Management (GPM), wordt door klanten ingezet voor de routing van wereldwijde verzendingen, tariefbeheer, prijsbeleid en de bepaling van capaciteit. De oplossingen van het Duitse bedrijf worden veelal geïntegreerd met kernsystemen die nauwkeurige en complete verzend- en prijsopties vereisen. Dat zijn bijvoorbeeld CRM- en transportbeheersystemen en online boekingsplatformen. 

Door de overname worden klanten van Portrix lid van het Global Logistics Network van Descartes. Dat geeft ze volgens Portrix meer mogelijkheden om hun logistieke activiteiten te optimaliseren.

“Voor logistieke dienstverleners die de gedigitaliseerde klantervaring hoog in het vaandel hebben staan, zijn geautomatiseerde tools voor tariefbeheer van groot belang”, zegt Henning Voss, medeoprichter van Portrix. Voss wordt na de overname VP Product Management en Rate Management Solutions bij Descartes. “Naarmate het momentum voor digitalisering versnelt, blijft de vraag naar onze oplossingen groeien. We zien hoofdzakelijk een toename in de vraag naar een geïntegreerde oplossing van Descartes Kontainers en Portrix.

Afbeelding: JHVEPhoto / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen