Descartes neemt leverancier transportsoftware over

Logistiekprofs op 24 juni 2020 | 2 minuten leestijd

Softwarespecialist Descartes lijft branchegenoot Kontainers in voor 12 miljoen euro. Met de overname wil Descartes haar positie binnen het transportdomein verstevigen. 

Descartes, dat softwareoplossingen biedt voor logistiek en supply chain, ziet in Kontainers de juiste partner om aan het Logistics Technology Platform te bouwen, een compleet en wereldwijd toegankelijk platform voor de logistiek. Kontainers, dat kantoren heeft in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, biedt een Software-as-a-Service (SaaS) transportplatform waarop logistiek dienstverleners offertes kunnen maken, transporten kunnen boeken en documenten kunnen uitwisselen. Via een dashboard hebben eindklanten realtime inzicht in de transporten.

Het vrachtplatform van Kontainers wordt geïntegreerd in de bestaande systemen van Descartes. Klanten van het bedrijf worden lid van het Global Logistics Network van Descartes, waardoor ze toegang hebben tot systemen op het gebied van tariefmanagement en expeditie. 

“De afgelopen maanden hebben we gezien hoe snel de wereld kan veranderen”, licht Edward Ryan, CEO van Descartes de overname toe. “Het digitaliseringsproces is hierdoor in een stroomversnelling gekomen. Logistieke dienstverleners hebben te maken met krappe marges en digitalisering is cruciaal om te overleven. Het vrachtplatform biedt hen de realtime verbindingen tussen platformen voor klantbeleving en systemen voor transportafhandeling, die ze nodig hebben om te voldoen aan de hoge verwachtingen van klanten. We kijken ernaar uit om te werken met de klanten, partners en experts van Kontainers.”

De twee bedrijven zijn begonnen aan een integratieperiode om de bedrijfsvoering op een efficiënte manier te combineren.

Gerelateerde artikelen