Descartes lijft onderdelen Velocity Mail in

Logistiekprofs op 18 July 2018

Logistiek softwarespecialist Descartes neemt verschillende onderdelen over van het Amerikaanse Velocity Mail, een elektronisch transportnetwerk dat scan- en trackingoplossingen ontwikkelt voor luchtvrachtmaatschappijen. 

Het netwerk van Velocity Mail fungeert als verbinding tussen commerciële luchtvaartmaatschapijen, hun logistieke partners en overheidspostbedrijven. Velocity Mail automatiseert het volledige verzendingsproces: van routeberekening tot en met reconciliatie met de boekhouding. 

Het netwerk van Velocity Mail opereert op dezelfde basis als het Descartes Global Logistics Network. Ook via de cloud-based oplossingen van Descartes kunnen klanten leveringen plannen, sturen, volgen en meten. 

Descartes wil positie in e-commerce markt versterken

“Door de combinatie van Velocity Mail-oplossingen en de Descartes Global Air Messaging Gateway beschikken luchtvrachtmaatschappijen over één platform om elke vracht van begin tot eind te volgen en te beheren. Of het nu gaat om e-commerce- of pakketzendingen of grotere vrachtzendingen”, zegt Edward J. Ryan, ceo van Descartes.”Daarnaast versterkt het onze positie in de groeiende internationale e-commercemarkt. Internationale luchtvrachtmaatschappijen en hun partners zijn belangrijke onderdelen van ons Global Logistics Network.” 

Met de overname is 25,5 miljoen dollar (22 miljoen euro) gemoeid.