Descartes lijft onderdelen Velocity Mail in

18.07.2018 | Branchenieuws | 211 keer bekeken
Descartes lijft onderdelen Velocity Mail in

Logistiek softwarespecialist Descartes neemt verschillende onderdelen over van het Amerikaanse Velocity Mail, een elektronisch transportnetwerk dat scan- en trackingoplossingen ontwikkelt voor luchtvrachtmaatschappijen. 

Het netwerk van Velocity Mail fungeert als verbinding tussen commerciële luchtvaartmaatschapijen, hun logistieke partners en overheidspostbedrijven. Velocity Mail automatiseert het volledige verzendingsproces: van routeberekening tot en met reconciliatie met de boekhouding. 

Het netwerk van Velocity Mail opereert op dezelfde basis als het Descartes Global Logistics Network. Ook via de cloud-based oplossingen van Descartes kunnen klanten leveringen plannen, sturen, volgen en meten. 

Descartes wil positie in e-commerce markt versterken

"Door de combinatie van Velocity Mail-oplossingen en de Descartes Global Air Messaging Gateway beschikken luchtvrachtmaatschappijen over één platform om elke vracht van begin tot eind te volgen en te beheren. Of het nu gaat om e-commerce- of pakketzendingen of grotere vrachtzendingen", zegt Edward J. Ryan, ceo van Descartes."Daarnaast versterkt het onze positie in de groeiende internationale e-commercemarkt. Internationale luchtvrachtmaatschappijen en hun partners zijn belangrijke onderdelen van ons Global Logistics Network." 

Met de overname is 25,5 miljoen dollar (22 miljoen euro) gemoeid.


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren