Den Hartogh Logistics en Vanderlande beste werkgevers

Logistiekprofs op 6 oktober 2016 | 2 minuten leestijd

Den Hartogh Logistics is uitgeroepen tot beste werkgever in de branche Transport en Logistiek. Met een score van 7,8 liet het bedrijf de Schiphol Group achter zich tijdens het Beste Werkgevers Event. Ook Vanderlande werd verkozen tot beste werkgever van Nederland. Het bedrijf won in twee categoriëen.

Het Beste Werkgeversonderzoek werd dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair. Den Hartogh Logistics en Schiphol Group waren als enige twee bedrijven in de categorie Transport en Logistiek genomineerd. Het betrof een nek-aan-nekrace tussen de twee organisaties. De Schiphol Group, dat vorig jaar met de titel naar huis ging, scoorde namelijk slechts 0,1 procent lager op het onderzoek.

Den Hartogh: Vrijheid en persoonlijke groei

Bij de eerdere bekendmaking van de nominaties liet Den Hartogh weten goed werkgeverschap hoog op de agenda te hebben staan. “Door training en instructie investeert Den Hartogh constant in haar werknemers. Medewerkers worden aangemoedigd om creatieve oplossingen te bedenken binnen onze complexe logistieke organisatie. Deze vrijheid en ruimte voor persoonlijke groei worden zeer gewaardeerd.”

Vanderlande wint in twee categorieën

Vanderlande sleepte de titel binnen in de categorie ‘profit met meer dan 1.000 medewerkers en in de categorie ‘productie en industrie’. De producent van transportsystemen ontving een score van 8,0 op het gebied van algemene tevredenheid onder medewerkers. Volgens Vanderlande is dit hoge cijfer toe te schrijven aan het hoge niveau van trots, motivatie en betrokkenheid dat onder medewerkers leeft. “Dit weerspiegelt ook de positieve manier hoe de hele organisatie er naar streeft om haar duidelijke strategische doelen te bereiken en helpt ons om extra talent aan te trekken op de arbeidsmarkt”, aldus HR Directeur Bert van der Sluis. “De mensen van Vanderlande zijn de sleutel tot onze voortdurende verdere ontwikkeling en de sterke nadruk die wij leggen op de ethiek van teamwork en verantwoordelijkheid. Daarom bieden wij een innovatieve, technische werkomgeving met een breed scala van persoonlijke ontwikkelingskansen, mede dankzij onze Academy en talentontwikkelingsprogramma’s.”

Redactie LogistiekProfs