Dematic automatiseert magazijn van Yusen Logistics

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Dematic automatiseert het nieuw te bouwen magazijn van logistiek dienstverlener Yusen Logistics Benelux. De specialist in intralogistiek levert hiervoor een Hybrid AGV-systeem, dat bestaat uit hybride AGV’s voor smalle gangen en hybride reach AGV’s. 

Het nieuwe magazijn van Yusen Logistics in het Belgische Melsele, vlakbij Antwerpen, is specifiek ontworpen voor de opslag van medicijnen. Het pand is een uitbreiding van de bestaande Yusen Antwerp Logistics Campus. Met een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter en zeventien meter hoge plafonds biedt het plek aan meer dan 15.000 pallets. 

Geleidingsdraden en lasernavigatie

Yusen Logistics heeft bij Dematic vier Hybrid AGV’s besteld. Deze moeten zorgen voor een snellere en veiligere behandeling van de pallets, ondanks de hoge opslagdichtheid. Het systeem bestaat uit twee DematicHybrid Reach AGV’s en twee Dematic Hybrid VNA AGV’s. Het heeft een ontwerp dat is gebaseerd op man-on-board VNA-voertuigen of reachtrucks en is uitgerust met het Dematic AGV-automatiseringspakket. De VNA-versies gebruiken een dubbele geleiding: in de vloeren van alle gangpaden verwerkte geleidingsdraden en lasernavigatie buiten de gangpaden. Ze transporteren en plaatsen de pallets tot een hoogte van 14,5 meter. 

Zowel autonoom als handmatig

De voertuigen kunnen zowel autonoom rijden als overschakelen op handmatig rijden en producten verwerken. Dat geeft medewerkers van Yusen Logistics de mogelijkheid om geleidelijk aan het geautomatiseerde magazijn te wennen. 

Door het AGV-systeem kan Yusen Logistics tijdens seizoenspieken de doorvoercapaciteit op korte termijn verhogen, door middel van hogere frequenties, extra ploegendiensten of langere bedrijfstijden. 

Het systeem wordt aangevuld met een Dematic-transportsysteem met een bufferfunctie, een geïntegreerd palletprofielcontrolestation voor het invoerproces en een barcodescanner voor de tracking en tracing van geneesmiddelen.

Gerelateerde artikelen