Deliveroo ziet af van beloningssysteem
23.08.2016 | Branchenieuws

Deliveroo ziet af van beloningssysteem

Deliveroo ziet toch af van een nieuw beloningsysteem dat het wilde invoeren. De maaltijdbezorgservice wilde de uurtarieven van bezorgers flink omlaag schroeven, om ze vervolgens per bezorging te betalen. De koeriers dreigden vervolgens met een staking. 

De Britse koeriers waren een crowdfundingscampagne gestart om hun staking te bekostigen. Doel was om minimaal 10.000 pond ophalen. Dit bedrag werd ook ruim gehaald, maar Deliveroo trok vervolgens de stekker uit het beloningsysteem. 

Lees ook: Deliveroo ontvangt 235 miljoen euro aan groeigeld

Bij dit systeem kregen werknemers een vast bedrag van 3,75 pond per bezorging, terwijl de bezorger voorheen 7 pond per uur betaald kreeg. Daarbovenop zouden zij een pond per bezorging ontvangen. Omdat koeriers veel moeten wachten, was hun verwachting minder geld te verdienen. Bovendien zou het nieuwe beloningssysteem gevaarlijke verkeerssituaties opleveren, omdat bezorgers meer risico’s zouden nemen in het verkeer om een bestelling zo snel mogelijk te bezorgen.

Meer salaris
De Britse koeriers eisen van het bedrijf dat hun uurtarief omhoog gaat. Zij willen 9,40 pond per uur verdienen, met behoud van het extra pond per bezorging. Daarnaast eisen zij een onkostenvergoeding. Of Deliveroo ook ingaat op deze salariseisen is niet bekend. 

Testen
Deliveroo was al bezig met het testen van het nieuwe systeem in verschillende regio’s van Londen, maar ziet nu volledig af van deze manier van belonen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren