Deliveroo zet koeriers op EHBO-cursus

Logistiekprofs op 17 juni 2019 | 2 minuten leestijd

Deliveroo biedt gratis EHBO-trainingen aan zijn bezorgers. De maaltijdbezorgdienst wil zijn koeriers, die in veertien steden rondrijden, de vaardigheden bieden om in in noodsituaties te hulp te schieten.

Tachtig bezorgers van Deliveroo krijgen in de eerste ronde een EHBO-training van het Rode Kruis. Daarin leren zij over de eerste minuten na een ongeluk. De bezorgers krijgen praktische oefeningen in onder meer de stabiele zijligging als een slachtoffer bewusteloos is, huidwonden en brandwonden, het uitvoeren van de buikstoot bij verslikking en hoe om te gaan met kneuzingen en botbreuken.

Levensreddende vaardigheden

“Deze jongens en meisjes bezorgen op de fiets in alle wijken van veel grote steden”, zegt Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland. “Daarbij komen zij uiteenlopende situaties tegen en kunnen ze getuige zijn van bijvoorbeeld een hartinfarct van een medeweggebruiker. Deze training biedt hun levensreddende vaardigheden waarmee ze anderen kunnen helpen in de steden waar ze werken.” 

Zzp-constructie

Met de gratis cursus lijkt Deliveroo zijn imago als werkgever op te willen vijzelen. De maaltijdbezorger kwam de afgelopen jaren veel in het nieuws omdat het weigerde koeriers in vaste dienst te nemen. De vakbonden ageerden tegen de zzp-constructie van Deliveroo. Onder druk van de politiek besloot Deliveroo om de zelfstandige koeriers in ieder geval te verzekeren tegen bedrijfsongevallen. 

Gerelateerde artikelen