Deliveroo maakt monstergroei van 611 procent door
22.09.2017 | Branchenieuws

Deliveroo maakt monstergroei van 611 procent door

De omzet van maaltijdbezorger Deliveroo is in 2016 met 611 procent gestegen. Het liep op tot 148 miljoen dollar.

Problemen met maaltijdbezorgers en freelancecontracten of niet, Deliveroo groeit als kool. Het bedrijf dat maaltijd van restaurants bij consumenten thuisbezorgt, zag zijn omzet in 2016 met 611 procent groeien tot 148 miljoen dollar, zo blijkt uit cijfers van het Engelse bedrijvenregister Companies House.

Met name het opschalen van internationale activiteiten zorgt voor deze enorm positieve cijfers. Het bedrijf is actief in 140 steden in twaalf landen. De positieve cijfers maken de maaltijdbezorger een van de best gefinancierde start-ups in Europa, ondanks hevige concurrentie met onder andere Foodora en Ubereats. Internationale venturecapitalbedrijven staken een kleine vierhonderd miljoen euro in de maaltijdbezorger.

Ook in Nederland heeft het bedrijf een groot marktaandeel. Alleen al in Nederland reden er in augustus 2016 al duizend koeriers en werden er per week 30 tot 40 nieuwe medewerkers aangenomen. Het aantal koeriers zou inmiddels naar eigen zeggen verdubbeld zijn. Daarnaast zou het bedrijf de snelst groeiende startup ter wereld zijn: in 2016 bereikte het bedrijf de magische Unicorn status na een investeringsronde: het bedrijf is meer dan 1 miljard dollar waard.

Plaats een reactie (0)

Reageren