Deli Home leidt logistiek medewerkers op tot ergocoach
Personeel & Arbeidsmarkt 03.06.2020 | Branchenieuws

Deli Home leidt logistiek medewerkers op tot ergocoach

Medewerkers van Deli Home sjouwen dagelijks gemiddeld 7.000 kilo aan veelal houten woonproducten of bouwmaterialen. Om de lichamelijke belasting te verminderen, is eind 2019 gestart met het opleiden van medewerkers tot ergocoaches. Zij brengen de kennis vervolgens over op andere collega's. 

Het bouwmaterialenbedrijf heeft vijftien ergocoaches in huis, opgeleid door het Buro voor Fysieke Arbeid. De ergocoaches leerden eerst hoe zij met zo min mogelijk lichamelijke belasting hun werk kunnen doen, bijvoorbeeld door anders te tillen. Daarna hoe ze hun opgedane kennis en vaardigheden kunnen overbrengen op hun collega's op de afdelingen logistiek en productie. 

Alle medewerkers worden gedurende vier tot zes weken door een ergocoach in hun team begeleid. Zo moet het werken met zo min mogelijk lichamelijke belasting onderdeel worden van de dagelijkse operatie. 

Het opleiden van eigen coaches werkt volgens Deli Home positief, omdat de medewerkers vanuit hun eigen ervaring spreken en collega's hun adviezen aannemen. Door de coaches zijn er aanpassingen gemaakt aan machines en betere afspraken gemaakt over de hoogte van aan te leveren pallets. De ergocoaches worden tevens betrokken bij de inrichting van nieuwe werkplekken in het bedrijf. 

Plaats een reactie (0)

Reageren