Delhaize investeert fors in nieuw distributiecentrum
08.01.2016 | Branchenieuws

Delhaize investeert fors in nieuw distributiecentrum

De Belgische supermarktketen Delhaize legt een aardig bedrag neer voor een nieuw distributiecentrum in Ninove, een stadje in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. In totaal wordt 143 miljoen euro betaald voor het nieuwe distributiecentrum. Uitbreiding van de logistieke activiteiten moet verdere uitbreiding van de winkels en innovatie mogelijk maken. 

Oplevering in 2018 
Delhaize startte in 2014 al met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. De bedoeling is dat het dc van 2017 in fases in gebruik wordt genomen. Het hele geheel moet in 2018 klaar zijn, zo liet Delhaize donderdag weten. 

Minder opslagruimte in winkels 
De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie; producten die vaak worden aangekocht en daarom vaak naar de winkels vervoerd moeten worden. Hierdoor hebben de winkels minder grote opslagruimtes nodig. Met dit nieuwe distributiecentrum beheert Delhaize ruim 200 000 vierkante meter aan opslag- en distributieplaatsen, waar tweeduizend werknemers verantwoordelijk zijn voor het bevoorraden van de 700 winkels in België. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren