Delhaize als eerste Belgische supermarkt in online food
16.09.2016 | Branchenieuws

Delhaize als eerste Belgische supermarkt in online food

Delhaize gaat in België voortaan boodschappen aan huis bezorgen. De supermarktketen, die onlangs fuseerde met Ahold, was al actief met een webwinkel, maar bracht bestellingen nog niet tot aan de voordeur. Delhaize betreedt hiermee relatief onontgonnen terrein in België.

De online gekochte boodschappen konden voorheen alleen in de supermarkt worden afgehaald. Voor 10 euro bezorgt Delhaize producten nu aan huis. Consumenten kunnen bij het bestellen uit zo’n 15 duizend producten kiezen. Een gemiddeld filiaal van Delhaize telt ongeveer net zoveel artikelen. 

In Nederland spelen supermarkten massaal in op de trend van online boodschappen doen, maar in België is deze markt nog relatief klein. Nog niet eerder ging een Belgische supermarkt op grote schaal aan de slag met e-commerce. Concurrent Carrefour biedt consumenten in Antwerpen en Brussel wel de mogelijkheid om producten thuis te laten bezorgen door koeriersdienst Bpost. Ook Lidl is sinds kort actief met een webwinkel, maar biedt daarop geen foodartikelen aan. Albert Heijn is ook in België online actief, maar is in dit land niet zo groot als zusterbedrijf Delhaize.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: defotoberg / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren