DEKRA Awards voor veiligheidsinnovaties van start
03.07.2017 | Branchenieuws

DEKRA Awards voor veiligheidsinnovaties van start

Nederlandse bedrijven kunnen hun veiligheidsinnovaties weer aanmelden voor de awards van test- en certificeringsbedrijf DEKRA. De wedstrijd telt drie categorieën: transportveiligheid, arbeidsveiligheid en veiligheid in huis.  

Voor de awarduitreiking werkt DEKRA samen met het Duitse economische tijdschrift Wirtschaftswoche. Hoewel de Award in Duitsland wordt uitgereikt, is de wedstrijd voor Nederlandse bedrijven die zich op de Duitse markt richten de uitgelezen kans om aandacht te vestigen op hun bedrijf, zo schrijven de organisatoren. "DEKRA heeft het zichzelf als taak gesteld om de veiligheid in onze maatschappij nog verder te vergroten, juist met het oog op een digitale wereld die steeds complexer wordt", zegt Stefan Kölbl, CEO van DEKRA. "Met ons wereldwijd dekkende netwerk aan diensten en laboratoria zijn we klaar voor de digitale toekomst en ondersteunen we innovatieve ideeën en initiatieven die de wereld een veiligere plek maken."

Aanmelden voor de DEKRA Awards kan tot en met 15 september 2017. De inzendingen worden beoordeeld door een panel van specialisten. De jury is niet opzoek naar producten, maar naar concepten. Het panel zal op basis van duidelijke criteria een aantal best practice projecten in Europa identificeren die een blijvende bijdrage leveren aan de verbetering van de veiligheid. Daarbij wordt er gefocust op o.a. efficiëntie, gebruiksgemak, eenvoud, effectiviteit, duurzaamheid en acceptatie. 

In voorgaande jaren gingen bedrijven als Airbus, Eaton Industries, EBM-papst, EnBW, Voith en Volkswagen met de award naar huis. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 oktober 2017 in de Areal Böhler in Düsseldorf, Duitsland.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren