DEKRA Award voor veiligheidsinnovaties van start
23.06.2016 | Branchenieuws

DEKRA Award voor veiligheidsinnovaties van start

Nederlandse bedrijven kunnen hun veiligheidsinnovaties vanaf nu aanmelden voor de award van test- en certificeringsbedrijf DEKRA. De wedstrijd telt drie categorieën: transportveiligheid, arbeidsveiligheid en veiligheid in huis.

De awarduitreiking is opgezet in samenwerking met het Duitse economische tijdschrift WirtschafsWoche en het Duitse ministerie van Economische Zaken. Hoewel de Award in Duitsland wordt uitgereikt, is de wedstrijd voor Nederlandse bedrijven die zich op de Duitse markt richten de uitgelezen kans om aandacht te vestigen op hun bedrijf, zo schrijven de organisatoren. “De digitale transformatie van de economie en de maatschappij gaat steeds sneller”, aldus Stefan Kölbl, CEO van DEKRA. “De digitalisering vereist nieuwe technische concepten om te kunnen garanderen dat apparatuur en producten in de toekomst geen risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid opleveren. Daarom zijn we continu op zoek naar ideeën, initiatieven en processen om ongevallen te voorkomen en de wereld veiliger te maken.”
 
Algemene concepten in plaats van producten
Bedrijven kunnen hun innovaties tot en met 16 september 2016 aanmelden. De jury bestaat uit een panel van interne en externe deskundigen. Zij zullen op basis van een aantal criteria een aantal best practice projecten in Europa identificeren, die een blijvende bijdrage leveren aan de verbetering van de veiligheid. De jury is niet op zoek naar producten, maar naar algemene concepten. Criteria voor nominatie zijn onder meer: effectiviteit, eenvoud, efficiency, innovatie, duurzaamheid, overdraagbaarheid en acceptatie.

In voorgaande jaren gingen bedrijven als Airbus, Eaton Industries, EBM-papst, EnBW, Voith en Volkswagen met de award naar huis. De prijsuitreiking vindt op 25 oktober 2016 plaats in Düsseldorf.


Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren