Decathlon schrapt gratis bezorging
E-commerce 18.12.2019 | Branchenieuws

Decathlon schrapt gratis bezorging

Decathlon gaat vanaf 2020 verzendkosten rekenen voor online bestellingen. De retailer in sportkleding acht die maatregel nodig omdat de bezorg- en retourkosten de afgelopen jaren zijn gestegen. 

Nu nog hoeven consumenten bij Decathlon alleen bezorgkosten te betalen voor bestellingen onder de 50 euro. Per 2 januari kost thuisbezorging 3,95 euro, ongeacht het bestelbedrag. Afhalen bij een PostNL-pakketpunt is goedkoper: 2,95 euro. Online bestellen en afhalen in de winkel blijft wel gratis. 

Kosten en CO2-uitstoot

Decathlon, dat volgend jaar zijn nieuwe distributiecentrum in Tilburg betrekt, heeft meerdere redenen om te stoppen met gratis bezorgen. Omdat het online aandeel van Decathlon de afgelopen jaren steeg, zijn de logistieke kosten toegenomen. Al die thuisbezorgingen zorgen bovendien voor extra CO2-uitstoot. Met verzendkosten hoopt Decathlon de consument te motiveren om een bestelling vaker af te halen. "Het is aan zowel klant als webshop om een juiste balans te vinden en ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties nog lekker buiten kunnen sporten", aldus Laurens Spiege, E-commerce Manager bij Decathlon tegen Marketing Tribune. 

Duurzaam alternatief

Mocht er een duurzaam alternatief voor thuisbezorging komen, dan draait Decathlon de maatregel naar eigen zeggen terug. Thuisbezorging wordt dan weer gratis. 


Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Jannick Breunis
    24.12.2019 - 10:16 uur | Jannick Breunis

    Minder CO2-uitstoot als de consument het pakketje lopend komt halen. ;)