Decathlon brengt logistiek definitief naar Tilburg
Bouw & Vastgoed 27.08.2019 | Branchenieuws

Decathlon brengt logistiek definitief naar Tilburg

Sportretailer Decathlon plaatst zijn nieuwe distributiecentrum definitief in Tilburg. Het Franse bedrijf had eerst een ander terrein op het oog, maar moest noodgedwongen uitwijken door broedende vogels op die locatie. 

Nu bevoorraadt Decathlon zijn Nederlandse winkels nog vanuit warehouses in België en Duitsland. Door snelle groei van het aantal Nederlandse winkels, wil de retailer deze distributieactiviteiten naar Nederland verplaatsen. 

De Franse keten liet zijn oog in eerste instantie vallen op bedrijvenpark Charlotte, waar het naast het logistiek centrum van De Bijenkorf een distributiecentrum wilde bouwen. Door broedende vogels kon Decathlon er echter niet op tijd terecht. "Het broedseizoen begon dit jaar eerder dan verwacht. Daardoor konden we niet meer beginnen met het kappen van bomen en bouwrijp maken”, zegt Adriaan Molenschot, directeur van vastgoedontwikkelaar HVBM tegen het Brabants Dagblad

Andere locatie

Omdat Decathlon in mei 2020 al operationeel wil zijn in Tilburg, moest het uitwijken naar een andere locatie. HVBM had op industrieterrein Kraaiven al een herontwikkelingslocatie gekocht en bood deze aan. Het distributiecentrum kon in de getekende vorm worden ingepast. Inmiddels is met de bouwwerkzaamheden gestart. 

Decathlon TilburgAfbeelding: HVBM

Twee fases

Het pand krijgt een oppervlakte van 45.000 vierkante meter en wordt gebouwd in twee fases. De eerste fase bestaat uit twee units met een totale oppervlakte van 31.716 vierkante meter kantoor-, mezzanine en magazijnruimte. Dit gedeelte wordt in mei 2020 door Decathlon in gebruik genomen. De tweede fase van het distributiecentrum omvat 13.197 vierkante meter kantoor- en magazijnruimte en wordt aansluitend gebouwd en in gebruik genomen.

Arbeidspotentieel

Met het pand in Tilburg creëert Decathlon op korte termijn 150 banen. Daarbij focust het zich in eerste instantie op het aanwezige arbeidspotentieel. "Dat is een belangrijke reden geweest om voor Tilburg te kiezen", zei Rohan Uijlings, directeur vastgoed van Decathlon hier eerder over. "We verwelkomen graag studenten, zij kunnen doorgroeien. Maar er is ook plaats voor ouderen die een paar uur over hebben. Basis is dat medewerkers vitaal en sportief zijn en plezierig werken."

Afbeelding: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren