De Rooy sluit dc in Oud Gastel door tegenvallende resultaten
Bouw & Vastgoed 16.07.2019 | Branchenieuws

De Rooy sluit dc in Oud Gastel door tegenvallende resultaten

De Rooy Warehousing & Distributie sluit noodgedwongen het distributiecentrum in Oud Gastel. Tegenvallende financiële resultaten hebben tot die keuze geleid, stelt de logistiek dienstverlener in een brief aan het personeel. 

Het distributiecentrum op industrieterrein Borchwerf II in Oud Gastel sluit uiterlijk 31 maart 2020 de deuren. Het pand beslaat een oppervlakte van 45.000 vierkante meter, bedoeld voor de opslag en distributie van witgoed in de Benelux. De Rooy huurt de locatie. Wat de pandeigenaar met het distributiecentrum gaat doen is nog onduidelijk. 

'Hadden ook failliet kunnen gaan'

De Rooy zou dit jaar en voorgaande jaren met tegenvallende resultaten te kampen hebben gehad. "Na lang wikken en wegen is de directie tot de conclusie gekomen dat er niks anders op zit dan sluiting", zegt Jos van Peeren, manager-director a.i. van De Rooy tegen BN de Stem. "We hadden ook kunnen kiezen om het bedrijf failliet te laten gaan, maar we kiezen voor een nette oplossing. Daarbij gaan we in overleg met vakbonden FNV, CNV en De Unie.’’

Nieuw werk personeel

Het personeel -in het pand werken 85 mensen- werd eind vorige week over de sluiting op de hoogte gebracht. Voor hen wordt gezocht naar werk op een andere locatie binnen De Rooy, of bij een van de andere bedrijven op Borchwerf. Van Peeren: "We gaan ook contact leggen met de bedrijven daar. Er vinden op Borchwerf allerlei activiteiten plaats en wij kunnen daar meer dan geschikt personeel voor leveren.’’Plaats een reactie (0)

Reageren