DB Schenker verduurzaamt bestaande panden
Duurzaamheid 23.05.2019 | Branchenieuws

DB Schenker verduurzaamt bestaande panden

Logistiek dienstverlener DB Schenker wil bestaande bedrijfspanden verduurzamen. Distributiecentra worden voorzien van zonnepanelen en in een aantal locaties schakelt het bedrijf over op ledverlichting. 

DB Schenker mikt op een CO2-reductie van 20 procent voor 2025. Het bedrijf investeert de komende jaren in een schoon wagenpark en mikt daarnaast op vermindering van uitstoot van zijn gebouwen. 

Zonnepanelen op bestaande locaties

Deze maand werden op logistiek centrum Schenker Venlo Tradepark Noord meer dan 7.000 zonnepanelen in gebruik genomen. De panelen leveren naar verwachting 1.755 MWh op, het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van zo’n 500 gezinnen. Ongeveer een kwart van de energie gebruikt de Schenker-vestiging zelf, de overproductie wordt teruggeleverd aan het energienetwerk. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden voor zonnepanelen op andere locaties in de Benelux. Op de Schenker-vestigingen Zwevegem en Eupen liggen al zonnepanelen. 

Energieverbruik met 40 procent verminderd

"Het verduurzamen van onze bestaande bedrijfspanden staat voorop in ons bedrijfsbeleid. We onderzoeken steeds nieuwe mogelijkheden in en rondom onze vestigingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen,” zegt Emile Goossens, CFO bij Schenker Logistics Benelux. Als voorbeeld noemt Goossens de overstap op ledverlichting. “Een aantal locaties in de Benelux heeft deze overstap in de afgelopen drie jaar al gemaakt. Dit levert een drastische vermindering van bijna 40 procent van het jaarlijkse energieverbruik op. De lichtinstallaties zijn op afstand in te regelen en aan te passen aan de gewenste werksituatie. Denk hierbij aan bewegingssensoren, licht dimmen en tijdschakeling.”


Plaats een reactie (0)

Reageren